onsdag den 9. april 2014

Historie


Bithynien, Kappadokien, pergamon og Pontus (under Romerriget)Efter Alexanders død i 323 f.Kr., blev Anatolien, som er en region i Sydvestasien, og som så er en del af tyrkiet i dag. Den blev delt op i, et antal små Hellenisme kongedømmer (herunder Bithynien, Kappadokien, Pergamon og Pontus), så alle blev en del af den romerske republik, i midten af 1. århundrede f.Kr. og hellenismen er en betegnelse for en periode af oldtidens historie. Et kongedømme er monarki. Overordnet er Bithynien, Kappadokien, Pergamon og Pontus forskellige monarkier i Tyrkiet.


______________________________________________________________________________Bithynien =
Bithynien er navnet på en region i det nordvestlig Lilleasien, der i antikken (periode) var et selvstændigt kongerige til det blev indlemmet i Romerriget som en provins (del af et land).
Området er meget bjergrigt og omfattede kystområderne ved Sortehavet vest for Pontos (Monarki i Tyrkiet) til den østlige del af Bosporus. Græske historikere fortæller, at området var beboet af folk der stammede fra Thrakien (landområde i Sydøsteuropa), og at det i flere perioder har været et selvstændigt kongerige. Den sidste konge af Bithynien hed Nikomedes 4.Pergamon =
Pergamon var en oldtidsby i det nordvestlige Anatolien. Efter Alexanders den stores død blev Pergamon en uafhængig stat under Attaliderne. Attaliderne var en dynasti (arvefølge af heskere som tilhører den samme familie, og strækker sig over flere gererationer) af konger i det antikke rige Pergamon i det mindre asien. Pergamon var en vigtig kulturby.
Kappadokien =
Kappadokien er et område i Tyrkiet vest for byen Kayseri. Det er kendt for karakteristiske bjergformationer et gammelt vulkansk område.
I oldtiden var Kappadokien et konerige, der opstod i kølvandet af Alexander den stores invasion (Invasion = er når et større antal fjendtlige personer eller dyr trænger ind i et fremmed område, som regel uønsket) og Perserrigets sammenbrud.
Pontus =
Pontus er en historisk græsk betegnelse for en religion på den sydlige kyst af Sortehavet, der ligger i 
moderne nordøstlige Anatolien, Tyrkiet.


map.gif

Kortet viser pergamon, Kappadocia, Pontus og Bithynia:
Gul = Pergamon
Lilla = Kappadocia
Lyserød = Pontus
Hudfarve = Bithynia300px-Cappadocia_Turkey.jpg

Billede af Kappadocia fra 2006.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar