onsdag den 9. april 2014

9 seværdigheder i Tyrkiet, du bare må besøge!


Hagia Sophia:

Hagia Sophia ligger i Istanbul, det var oprindelig en basilika bygget til det østromerske kejser Justinian I i det sjette århundrede. Der er et mesterværk af romersk teknik, den massive kuppel (31 meter eller 102 meter i diameter) dækker hvad der var i over 1000 år den største lukkede rum i verden. Kirken blev plyndret af fjerde korsfarere i 1204, og blev en moské i det 15. århundrede, da Osmannerne erobrede byen. Den Hagia Sophia blev omdannet til et museum i 1935, og er nu en af de største attraktioner i Tyrkiet.

#1 of Tourist Attractions In TurkeyKappadokien:

Kappadokien er berømt for sine underlige og vidunderlige naturlige klippeformationer og unikke historiske arv. Et af de bedste steder at se disse mærkelige formationer er byen Göreme, som er placeret blandt et stort antal af tuf kegler, kaldet “fairy chimneys”. Jordpyramiderne er blevet dannet som resultat af vind og vand erosion (Erosion er den fjernelse af materiale, som sker på grund af naturligt slid på landskabet) af to forskellige vulkan lag: Et tykt lag af tuf (vulkansk aske) er dækket af et tyndt lag af basalt (Basalt er en bjergart opstået ved størkning af magma), der er immun over for erosion.

Göreme Fairy ChimneysLibrary of Celsus:
Ruinerne af Ephesus er en populær turistattraktion på vestkysten. Byen Efesos var engang berømt for Temple of Artemis, en af ​​de syv vidundere i den antikke verden, der blev ødelagt af en ærkebiskoppen i Konstantinopel i 401 e.Kr.

Library of CelsusDen blå moske:
Den Blå Moské er en af ​​de mest populære turistattraktioner i Istanbul. Det blev bygget mellem 1609 og 1616, og ligesom mange andre moskeer indeholder graven af ​​grundlæggeren. Inde i moskeen er det høje loft med de 20.000 blå fliser med forskellige mønstre, der giver moskéen sit populære navn.
Blue MosqueOludeniz:
Ölüdeniz er en lille landsby, som ligger på den sydvestlige kyst på Det Ægæiske Hav. Det har en sandet bugt ved udgangen af ​​Ölüdeniz på en blå lagune. Denne strand er berømt for sine nuancer af turkis og stadig en af ​​de mest fotograferede strande ved Middelhavet.

OlüdenizPamukkale:
Pamukkale, som betyder "Cotton castle" på tyrkisk, er en uvirkelig landskab i det vestlige Tyrkiet, berømt for sine hvide terrasser. Terrasserne er lavet af travertin (stenart), en sedimentbjergart af vand med et meget højt indhold af mineraler fra de varme kilder. Folk har badet i Pamukkale i tusinden år. Den gamle græske, Hierapolis blev bygget ovenpå, de varme kilder ved kongerne af Pergamon.
PamukkaleMount Nemrut:
Nemrut er en 2.134 meter højt bjerg i det sydøstlige Tyrkiet, nær byen Adiyaman. I 62 f.Kr., Kong Antiochus I Theos af Commagene byggede en grav-fristed flankeret af enorme statuer af sig selv, to løver, to ørne og forskellige græske og persiske guder på bjergtoppen. Toppen af ​​Mount Nemrut giver en fantastisk udsigt over de omkringliggende bjerge.

Mount Nemrut


Damlatas grotte:
Grotten blev fundet i år 1948. Den ligger i Alanya. Det er en drypstenshule, det hedder en drypstenshule, fordi der er en form for istapper, der hænger. Det er kalk som hænger. Luften er god for astmapatienter. Der er  22,3 grader både om vinter og sommer. De beholder den, fordi der kommer turister der til for at se grotten.Green Canyon:
Green Canyon ligger i Alanya. Det er en flod, hvor man kan komme ud og sejle. Mange mennesker tager her til, fordi at udsigten simpelthen er så smuk. Man skal dog købe en billet, som koster 450 DKK. inklusiv transport, frokost og drikkevare. Turisterne elsker det, fordi at det er som om at sejle i en eventyrverden. En eventyrverden hvor der er en dejlig sø med smaragdgrønt vand omgivet af grønne bjergskråninger. Søen er bygget som en bue og er 185 meter høj, 180 meter dyb og 7 km lang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar