torsdag den 10. april 2014

Alexander den store.

Alexander den stores historie.


Achæmenide-dynastiet var et persisk rige, som blev bygget/grundlagt i det 6 århundrede f.kr af kyros den store, som også væltede mederne(iransk oldtidsfolk). Kommer helt tilbage kong Achaimenes som regerede i Persien mellem 675 til år 705 f.kr. som bestod af nutidens Iran, Irak, Egypten, Syrien, Pakistan, Jordan, Israel, Libanon, Armenien, Centralasien, Kaukasus og Tyrkiet.
Kyros den Store var Persien grundlægger og det Akamennidiske dynasti. Kyros regerede først som menisk lydkonge i "Parsua", men underlagde sig Medien i 557 f.Kr. og kaldte sit nye rige "Persien” Kyros 2. formåede at ekspandere riget i et utroligt stort omfang. Han gjorde først oprør mod mederne, overtog deres rige i Persien og Assyrien, og besejrede dernæst kong Krøsus af Lydien, der slog de første mønter af sølv og guld. Til sidst fik Kyros kontrol over det babylonske rige og Middelhavets østkyst. Hans efterfølgere, akameniderne, sad med magten fra Libyen til Indien sydpå, og nordpå fra Bulgarien til Aralsøen.

Dette har et billede en statue af Alexander den store.


Alexander den store: var konge af Makedonien som var en stat i Grækenland, som nu er selvstændig og folk taler ikke længer græsk, men makedonsk. og er født sidst i juli 356 f.kr, død 10 juni 323 f.kr. han var søn af Filip 2. af Makedonien og Olympias som var prinsesse af Epeiros. Ifølge Plutach er Alexanders far efterkommer af Herakles og hans mor af Achilleus. Hans mor påstod også at han var søn er selveste Zeus, altså halvgud. De græske bystater var samlet under hans far regering, men Alexander var nødt til at generobre de græske bystater efter sin fars død.
Efter den endelige sejr over perserne blev Alexander udnævnt til storkonge og arbejdede for at befæste sin magt. Han fortsatte felttoget til det nordlige Indien, da et truende mytteri tvang ham til at afbryde videre fremrykning. Tilbage i Persien bragte han orden i imperiets administration og kvalte et mytteri blandt sine egne soldater.
Alexander den Store døde i år 323 f.kr en måned for hans 33 års fødselsdag. der er sat mange teorier om hans død, sygdom,forgiftning, en tilbagefald af malaria som han fik i år 336 f.kr, nogle mener også at han døde af en akut pancreatitis (bugspytkirtelbetændelse) fordi han havde drukket for meget alkohol på en kort period.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar