fredag den 11. april 2014

Religion og kultur i Tyrkiet

Tyrkiet har religionsfrihed. Religionsfrihed vil sige at man har frihed til at vælge hvilken religion man vil tilhøre. Muslimer beder fem gange om dagen og prøver en gang i livet at tage til Mekka. Muezzinerne kalder til bøn fra minareterne, og dette sker oftest ved hjælp af højtaler. muezzinerne (muaddhin) er i islam den person, som kalder til bøn fra moskeens tårn. Normalt via højtalere som er sat rundt omkring i byen. tyrkiet i er også specielt glade for deres egen musik, som spilles meget i radioen. det er den “gamlefolkemusikk som lever vider”
Tyrkier er også dygtige håndværker, specielt deres tæpper er eftertragtes.

Muslimer fejre Ramadan. Ramadan er rigtig en måned i den koranske kalender. Det er derfor at Ramadan vare i 29-30 dage. Fordi det jo er en måned. I den måde må man ikke spise før solen er gået ned med mindre man er  børn, syge, ældre, rejsende, gravide, ammende mødre, sportsmænd i konkurrence og mænd i krig. Meningen med Ramadan er at man skal prøve at være fattig og føle sig sulten. Man gør det for at vise de rige og fattige at der i virkeligheden ikke er så stor forskel på dem. Og at alle mennesker er lige selvom nogen tjener mere end andre.
I ramadan må man ikke spise, drikke, ryge og have seksuelt samvær fra daggry til solnedgang.

Nogen steder i Tyrkiet er der stadig tvangsægteskab eller arrangerede ægteskaber. Tit og ofte valfarter deres familier til deres hjemland med potentielle ægtemænd. Nogen af dem kan være onkler og fætre fra fatte landsbyer. Andre piger er mere heldige og bliver måske gift med forretningsmænd fra store byer. Det er dog ikke alle steder dette er aktuelt.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar